Zwemloop Stelleplas
Zwemmen & hardlopen voor ieder niveau!

Zwemloop Stelleplas

Zwemloop Stelleplas is ontstaan in december 2018. De eerste editie heeft plaatsgevonden op zondag 28 april 2019. 

Zwemloop Stelleplas is een wedstrijd met een missie en een visie! In Zeeland zijn er nog niet veel multisportwedstrijden (triathlons, duathlons en zwemlopen). De wedstrijden die er zijn, vallen niet (allemaal) onder auspiciën van de Nederlandse Triathlon Bond waardoor landelijke aandacht niet gegarandeerd is. Met deze wedstrijd willen wij als organisatie de multisport onder de aandacht brengen bij een breder publiek. Naast het feit dat er weinig multisportatleten en -evenementen zijn in Zeeland, is er ook geen Nederlands Kampioenschap zwemloop in Nederland en dat terwijl er wél een Wereldkampioenschap aquathlon is (WK zwemloop). Daar willen wij ook graag verandering in brengen.

"Meteen uit de TVB-er uit ’s Heerenhoek ook zijn ambities voor de toekomst. ,,Ik zou willen dat er een NK zwemloop komt in Nederland. Er zijn wel EK’s en WK’s aquathlon, maar nog geen Nationaal Kampioenschap. Daar wil ik onze wedstrijd klaar voor stomen.’’ bron: Trikipedia"

Missie:
Mensen bekend maken met de multi-sport doormiddel van een zwemloop en een ZK/NK zwemloop te organiseren.

Visie:
Zwemloop Stelleplas streeft ernaar om mensen warm te maken voor de multi-sport. Ons doel is om de fanatieke multi-sporters samen te brengen (ontstaan van een Zeeuwse triatlonvereniging) waar geïnvesteerd wordt in de jeugd en waar op de lange termijn ambities zijn om een topsportklimaat op te zetten in de vorm van een regionaal trainingscentrum.


Info